Emellan med Ida Hansson 2018-2019

Ida Hansson och Maja Sjöström presenterar: 
Vardagsrumsutställningen Emellan 

22 November 2019 kl.19-21 på 12 platser i Norge och Sverige i konstnärers vardagsrum hos:

Märit Aronsson i Trondheim, Mia Øquist i Bergen, Cathrine Dahl och Ørjan Aas i Hønefoss, Kamilla Skrinde i Oslo, Elise Jarem i Halden, Sandra Norrbin i Kristiansand, Sara Edström i Luleå, Fanny Carinasdotter i Umeå, Maja Andersson i Stockholm, Lina Berglund i Rud, Anna Bonnevier i Göteborg och Josefin Bergman i Malmö.

Sedan två år tillbaka har vi haft ateljésamtal via Skype som ledde till projektet Emellan som är ett konstnärligt kedjebrev. Projektets huvudsakliga fas pågick mellan januari och december 2018. Vi utgick från ett verk vi gjort tillsammans som studenter 2004. En video där vi satt med ryggarna mot varandra och flätade ihop vårt hår. Med det som start, gjorde vi ett nytt verk per månad med varandras verk som utgångspunkt, som ett kedjebrev, som att fläta. 

Nu avslutar vi projektet genom att visa två verk var i 12 vardagsrum. Alla konstnärer är också inbjudna att delta med ett eget verk. 

Vi har i 12 månader undersökt vår kreativa process och samarbetat över nätet. Det som händer mellan oss, på distans från varandra men ändå i en gemensam plats; Emellan. Det har varit en spännande process som vi vill dela med oss av. Vi har jobbat med fler nya material, på nya sätt och i ett annat tempo. Vi har kommit att jobba med bla. foto, video, performance, måleri, skulptur och ljud. Nu visar vi 24 verk i konstnärers vardagsrum på 12 platser.