Ljud

Kommer vi hinna vakna innan det är för sent? 

Hallå. Gå på tå. Någon där. Bakom trädet här. Varför ligger ni och sover så stilla, medan skogen ser ut att må illa. Vad är det som har hänt här? Var är alla blad, frukter och bär?

Hallå. Jag pratar till er båda två. Varför ligger ni bara här. Bakom trädet där. Varför rör ni er inte och tar hand om skogen. Vi hade lovat varandra att skogen vara trogen. Håller ni inte längre skogen kär. Har ni glömt att leva som ni lär.

Hallå. Har ni glömt att passa på, att man försiktigt måste gå. Du där. Vi måste rädda det trädet här. Om skogen dör, dör vi alla. Och jag vill vart fall inte i avgrunden falla. Vi måste handla nu och rädda hela skogen. Ni har inte tid att sova om vi ska vara skogen trogen.

Det är inte bara vårat fel, det är lika mycket du. Du tror du är bättre än oss, men än har du inte gjort något för att börja slåss. Vi ligger här och väntar på bättre tider. Ingen av det lider. När vi bara ligger här får skogen vara i fred, och tiden kan komma ifatt från att vara ur led. Skogen vill som du sa bara vara. Gör vad du vill men låt oss vara bara. Och vi gör faktiskt så gott vi kan. Passivitet, en strategi lika bra som en stark man.

Jag ligger bara här och sover under en rot. Medan allt reparerar sig runt omkring på vårt klot. Du som gått omkring i år och dar och tänkt på att inget händer, skulle inte varit så snabb på att döma. Bara tagit en dag i sänder. Ligga still är en konst i sig. Att göra ingenting, det klarar du ej. Du vill rädda planeten och alla på denna jorden. Du kämpar och letar efter de rätta orden. Men det du skulle gjort är kanske att lugna dig ner några hack och till oss som ligger här istället säga tack. 

Skogen. Här på jorden. Vi trodde den var vår, och sådde många sår. Men nu ser vi att den inte tillhör oss. Många mot den slåss. Den vill bara vara som den är, medan vi vill ha allt på andra sidan där. Vi skyr inga medel för att ta allt vad vi vill ha. Vi hugger ner skogen, som vi borde varit trogen.

Kör över allt med plogen och tar oss en dans på logen. Vi tar ner skogen innan den är mogen. För att vi vill ha större hus, som vi kan fylla med kaktus och mus. Vi kommer sakna den när det är över allt som vi inte förstår att vi behöver. Vi kommer sakna den en dag när det är försent att ta ett tag.